Com evitar la soledat dels ancians?

Tornant de les vacances de Nadal, per preparar-nos per les competències bàsiques, la nostra professora de català ens va posar una comprensió lectora més una redacció. El tema havia de tractar amb la següent frase: "Què es pot fer per evitar la soledat dels nostres avis?".


Com evitar la soledat dels ancians?


Estudis científics demostra que dues de cada deu persones grans moren per culpa de pensaments erronis. Perquè pensen que estan marginats de les seves famílies. Se senten abandonats, però, que podríem fer per evitar-ho?

Una bona solució, eficaç i econòmica és fer una rutina pels nostres ancians. Si, per exemple, una família té catorze membres es podrien dividir els dies de la setmana perquè cada dia tingui dues visites del temps que es pacti.

D'altra banda, hi ha els ancians els qui la seva família no es pot permetre estar amb ells, per distància o pel que sigui. En aquests casos recomano que sol·licitin personal que es dedica a cuidar els avis.

Per acabar, m'agradaria donar la meva opinió i és que veig molt millor el primer consell que he donat, perquè el tracte d'un familiar és molt més proper que el d'un cuidador.





Reflexionant sobre aquesta redacció m'he adonat de dues coses. En primer lloc, que és una llastima que alguns ancians hagin de passar soledat i que no sé fer una redacció decent en menys de vint minuts.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Mètode Grönholm

Crítica "El nen del pijama de ratlles"

Diccionari de medicina il·lustrat