El Mètode Grönholm

Hem llegit a l'hora de català un llibre molt conegut de Jordi Galceran, és una obra de teatre que l'hem representat a les hores de català. Ha estat molt entretingut i ens ho hem passat bé representant-la. També hem fet un examen, ara estem fent aquest treball d'un text expositiu sobre la lectura.


El Mètode Grönholm

El mètode de Grönholm tracta sobre una empresa anomenada Dekia, i la seva vacant de feina Aquest treball té unes condicions laborals molt bones i un sou molt elevat. En el moment de l'entrevista hi ha quatre persones, de les quals la Mercè, en Carles i l'Enric són psicòlegs infiltrats de personatges. El llibre es basa en unes proves, cinc en total. Cada una d'elles està enfocada en veure les reaccions que té en Ferran. També es viuen situacions semblants en la vida de l'entrevistat i treuen la conclusió que en Ferran no és l'objectiu pel càrrec, perquè com diu al llibre Dekia necessita un llop amb pell d'ovella, no una ovella amb pell de llop.

Els personatges: 

Ferran: Ell es un home molt antipàtic, però realment per dins es fràgil. Es l'únic que de veritat s'ha presentat a l'entrevista. 

Mercè: Es una psicòloga de Dekia, però fa el paper d'un noia molt intel·ligent que la deien "la matricules" parlant es amable si la tracten bé, però si s'enfada es força orgullosa.

Carles: Es un psicòleg de Dekia també, però fa el paper d'un home que vol ser dona. És dels mes callats i també es amable.

Enric: També es psicòleg de l'empresa i aquest fa el papaer d'un home que ha tingut una vida de llàstima, també es molt pesat, però es bona persona i honest

Les proves han estat les següents:

Prova 1: Decidir qui és l'impostor

Els i deixen un cronòmetre dins d'un sobre hi han de desbrinar qui és el treballador de Dekia en deu minuts, acusen l'Enric encara que com no tenen proves no el poden fer fora.

Prova 2: El mal moment personal de n'Enric.

Després que n'Enric expliqui la seva lamentable vida els tres es pensen si està psicològicament preparat per la feina, en Ferran és molt dur i sarcàstic amb ell.

Prova 3: La prova de l'avió: Bisbe, pallasso, Polític i Torero.

A la tercera prova es presenta una situació complicada. Cada personatge ha de fer el rol en particular. Estan en un avió caient i no hi ha paracaigudes de sobres. Aquesta prova acaba amb el bisbe saltant amb el paracaigudes.

Prova 4: Carles és transsexual.

Durant la quarta prova en Carles rep un sobre amb un text. Aquest text diu que està en espera per fer-se una operació de canvi de sexe. La Mercè s'estranya molt perquè ells van mantenir relacions sexuals en el passat. Ara decideixen si ell és apte mentalment pel càrrec.

Prova 5: Objectiu ocult.

En la darrera prova queden en Ferran i la Mercè i els hi donen dues targetes, una a cada un. L'objectiu del Ferran és fer plorar a la Mercè. En canvi, la Mercè  una targeta en blanc. En Ferran aconsegueix fer-la plorant.

Que busca l'autor amb aquesta obra?

Jo penso que el que ell buscava a traves de la comèdia era que ens adonéssim que no hem de ser tan antipàtics com en Ferran, tot el contrari, hem de ser més amables.  Perquè sinó ens podria passar com a ell que no el van agafar a la feina per el seu caràcter.


Penso que aquest treball m'ha agradat, no pel treball en si, sinó perquè el llibre m'ha agradat. Les seves proves eren divertides i entretingudes. A més a més com l'hem llegit interpretant els personatges recordo millor de tota la lectura.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Crítica "El nen del pijama de ratlles"

Diccionari de medicina il·lustrat