Seguir el corrent majoritari o ser tu mateix

 Un corrent majoritari és quan un col·lectiu de gent fan una acció, tenen un pensament o bé una actitud similar. Aquesta està freqüentment a la nostra societat i es crea, com m'agrada dir a mi, un o uns líders que condueixen a un grup sencer.


Des del meu humil punt de vista, penso que formant part de la multitud, mai podràs arribar a ser tu mateix. Atès que, si per inseguretats, pors o no reivindicar-te decideixes formar part d'aquest, de cap manera podràs arribar algun dia a tenir el teu propi caràcter o personalitat.


Durant el nostre dia a dia no ens parem a pensar en el que fem o deixem de fer. Considero que això està malament perquè deixem de banda els motius de les nostres accions. I si això o allò ho fem per l'opinió d’ells o elles? No seria millor pensar en nosaltres mateixos i deixar el corrent majoritari? És una pregunta que em faig sovint.


Per exemple podem dir que una moda poden ser els joves a l'hora de vestir. La tallada de cabells que portis o, fins i tot, i per fort que sembli, l'orientació sexual. Això és per culpa de la societat, perquè comentaris que passen desapercebuts poden afectar i molt a persones que tinguin baixa autoestima o falta de personalitat.


Un simple comentari com pot ser "gros o grossa" és possible que arribi a ferir a la víctima i de ser així influeixi en la seva manera de vestir. Un exemple pot ser el pas de portar roba ajustada a roba ampla com la porten una gran part de la gent amb inseguretats.


Com ja he dit abans, el tema de l'orientació sexual també "és una moda". Durant aquests últims anys, aquest tema s'ha considerat una moda, ja que molta gent que realment no s'identifiquen amb determinades orientacions sexuals, es representen amb qualsevol, de vegades per cridar l'atenció. Això a mi em sembla bastant malament, ja que ho trobo un insult cap al col·lectiu, però desgraciadament, es considera així.


Realment el concepte de moda, com hem vist, pot significar moltes coses. En alguns aspectes pot ser una definició positiva o negativa, tot depenent del context. Penso que sigui com sigui, s'ha de respectar la decisió de cada persona, de si seguir una moda o trencar els esquemes creats per la societat i ser tu mateix.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Mètode Grönholm

Crítica "El nen del pijama de ratlles"

Diccionari de medicina il·lustrat